a jövőért

Adó 1%

1 % a Konnektnek

Támogass minket, hogy segíthessünk a fiataloknak megtalálni a helyüket a jövőben!
Név: Konnekt Egyesület
Adószám: 18658299-1-02

6 érv mellettünk

AZ ÜGY

Programjaink segítik a tudatos pályaorientációt, hogy mindenki olyan életet éljen, amiben megelégedett és kiteljesedett.

SZÁMOK

Az elmúlt 8 évben több mint 4500 diákkal foglalkoztunk személyesen Budapesten, több vidéki városban és határon túlról is.

MINŐSÉG

Szakmai csapattal és folyamatos fejlesztés alatt álló módszertannal dolgozunk.

KÖZÖSSÉG

Olyan közösséget építünk, amely hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és az erős társadalmi értékekhez.

SZERVEZET

Szervezetünket 60 állandó önkéntes működteti és évről évre több mint 100 önkéntest vonunk be a programjainkba.

VÉLEMÉNY

"A mentorom mindig az én állításaimból indul ki, nem próbál lebeszélni semmiről, és segít hogy azt amit kitalálok a legjobb módon vihessem véghez." - Egy diák.

Szervezetünk nagyrészt pályázatokból és támogatásokból tartja fenn magát. Az adó 1%-ból származó bevétel számításaink szerint ki tudja adni az éves költségvetésünk egy negyedét.
Ezért fontos nekünk az 1%.

A konnekt útja

2015

Megalakult a Konnekt Egyesület és elkezdtük kidolgozni az első programunk szakmai módszertanát.

2015 ősz

22 diákkal és 22 mentorral elindult az első fél éven át tartó Mentorprogramunk.

2016

Szerettünk volna nagyot lépni, így dupláztunk, 52 diákkal és 52 mentorral elindult a második Mentorprogramunk. Csatlakoztak hozzánk új szervező önkéntesek, elkezdtünk szervezeti struktúrát építeni.

2017

Elindult a harmadik Mentorprogramunk, Budapest mellett Nyíregyházán is. Egy diákunk kezdeményezésére fejlesztettünk egy iskolai foglalkozást, ez lett a HovaTovább? Pályaorientációs Workshop.

2018

Szerettünk volt egy nagyszabású rendezvényt, ahol egy nap alatt nagyon sok szakmabelivel tudnak beszélgetni a fiatalok és inspiráló előadásokat hallhatnak. Így született meg a Konnekt LIVE rendezvény. Emellett szerettünk volna tanárokkal és szülőkkel is foglakozni, ezért megszületett a Konnekt Nagykövet program.  A Mentorprogram 70 párossal indult el ebben az évben Budapesten, Nyíregyházán és Miskolcon. HovaTovább? foglalkozásainkkal pedig több, mint 200 diákot értünk el. Ekkor már 41 állandó szervező önkéntessel működött a szervezet, sokan csatlakoztak a programjainkból mentorok és diákok is.

2019

Ötödik indult el a Mentorprogramunk, ez alkalommal csak Budapesten. A Hova Tovább? foglalkozásunk keretében országszerte több, 500 középoskolással foglalkoztunk. A Konnekt Nagykövet programunkkal tanároknak és szülőknek segítettünk megérteni a fiatal korosztályt. Két alkalommal rendeztük meg a Konnekt LIVE pályaorientációs fesztiválunkat, több, mint 500 fiatal vett részt a rendezvényen. Elkezdtünk szakmai együttműködésekben dolgozni más szervezetekkel és számos céggel léptünk partnerségre.

2020

Covid év. Ahogy minden szervezet, mi is az online térbe szerveztük át a programjainkat, amiből nagyon sokat tanultunk! A Mentorprogram 6. évadában 40 mentor-diák páros vett részt. A Konnekt LIVE fesztivált is az online térbe tereltük, aminek hála vidékről és határon túlról is be tudtak kapcsolódni résztvevők. Több, mint 1300-an vettek részt. Elindult a Tehetségprogramunk 9-11-es diákok számára csoportos foglalkozás sorozat.

2021

Újra offline tarthattunk a Mentorprogramunkat. A Konnekt LIVE rendezvényünket a bizonytalan környezet miatt ismét online tartottuk meg, 800-an vettek részt. Tehetségprogramunk és HovaTovább programunk is zajlott. Szakmai együttműködéseket bonyolítottunk le többek között az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséggel, az OTDT-vel és a Nemzeti Tehetség Központtal.

2022

Stabilan zajlanak a programjaink: Mentorprogram, Tehetségprogram, Pályaváltó Program. Konnekt LIVE rendezvényünket ismét offline tarthattuk meg, több, mint 300-an vettek részt 2022 Novemberében. Elindultak a Konnekt LIVE EXTRA tartalmaink: online kerekasztal, Insta LIVE életút beszélgetés, szakmai betekintő. Széleskörű kutatásba kezdtünk, aminek az eredményeit szeretnénk beépíteni a program designba.

Sikereink

4500

DIÁK RÉSZTVEVŐ

350+

KÖZÉPISKOLÁBÓL

900

ÖNKÉNTES

178 000

ELÉRÉSSEL

Csapatunk

Média megjelenéseink

Elérhetőségek

#

Konnekt Egyesület

#

Mentorprogram

#

Konnekt LIVE

#

Hova Tovább?

#

Nagykövet program

Partnereink