konnekt_egyesület

Az egyesületről

A Konnekt Egyesületet 2015-ben alapítottuk. Első programunk a középiskolások pályaorientációját segítő Mentorprogram volt, amely évről évre folyamatosan növekszik. Az elmúlt években új programokat indítottunk, melyek tovább segítik a tudatos pályaorientációt. Kifejlesztettük a HovaTovább? pályaorientációs tréninget középiskolai osztályok számára, minden évben megrendezzük a szakmákat személyes életutakon keresztül megismertető KonnektLIVE rendezvényünket és legújabb, Nagykövet programunkkal a fiatalokkal foglalkozó felnőttek (tanárok, szülők, iskolapolgárok) számára nyújtunk segítséget.

Értékeink

Résztvevőink, önkénteseink, partnereink sokszor emlegetik a "konnekt életérzést" ami átjár mindent, amit csinálunk. Hogy mi ez pontosan? Hisszük, hogy azoknak az értékeknek összessége, amikre a munkánkat építjük.

Közösség

legfontosabb
erőforrásunk a csapat

Személyesség

számít mindenki
egyéni útja

Minőség

amit csinálunk,
azt jól csináljuk

Dinamikusság

fejlődünk, alkalmazkodunk,
mozgásban vagyunk!

Hála

észrevesszük
a jót

Vidámság

élvezzük
a “most”-ot

Olyan inspiráló kapcsolódásokat hozunk létre, melyek segítik a tudatos pályaorientációt, hogy mindenki olyan életet éljen, amiben megelégedett és kiteljesedett.

Ez a Konnekt missziója.

A konnekt útja

2015

Megalakult a Konnekt Egyesület és elkezdtük kidolgozni az első programunk szakmai módszertanát.

2015 ősz

22 diákkal és 22 mentorral elindult az első fél éven át tartó Mentorprogramunk.

2016

Szerettünk volna nagyot lépni, így dupláztunk, 52 diákkal és 52 mentorral elindult a második Mentorprogramunk. Csatlakoztak hozzánk új szervező önkéntesek, elkezdtünk szervezeti struktúrát építeni.

2017

Elindult a harmadik Mentorprogramunk, Budapest mellett Nyíregyházán is. Egy diákunk kezdeményezésére fejlesztettünk egy iskolai foglalkozást, ez lett a HovaTovább? Pályaorientációs Workshop.

2018

Szerettünk volt egy nagyszabású rendezvényt, ahol egy nap alatt nagyon sok szakmabelivel tudnak beszélgetni a fiatalok és inspiráló előadásokat hallhatnak. Így született meg a Konnekt LIVE rendezvény. Emellett szerettünk volna tanárokkal és szülőkkel is foglakozni, ezért megszületett a Konnekt Nagykövet program.  A Mentorprogram 70 párossal indult el ebben az évben Budapesten, Nyíregyházán és Miskolcon. HovaTovább? foglalkozásainkkal pedig több, mint 200 diákot értünk el. Ekkor már 41 állandó szervező önkéntessel működött a szervezet, sokan csatlakoztak a programjainkból mentorok és diákok is.

2019

Ötödik indult el a Mentorprogramunk, ez alkalommal csak Budapesten. A Hova Tovább? foglalkozásunk keretében országszerte több, 500 középoskolással foglalkoztunk. A Konnekt Nagykövet programunkkal tanároknak és szülőknek segítettünk megérteni a fiatal korosztályt. Két alkalommal rendeztük meg a Konnekt LIVE pályaorientációs fesztiválunkat, több, mint 500 fiatal vett részt a rendezvényen. Elkezdtünk szakmai együttműködésekben dolgozni más szervezetekkel és számos céggel léptünk partnerségre.

2020

Covid év. Ahogy minden szervezet, mi is az online térbe szerveztük át a programjainkat, amiből nagyon sokat tanultunk! A Mentorprogram 6. évadában 40 mentor-diák páros vett részt. A Konnekt LIVE fesztivált is az online térbe tereltük, aminek hála vidékről és határon túlról is be tudtak kapcsolódni résztvevők. Több, mint 1300-an vettek részt. Elindult a Tehetségprogramunk 9-11-es diákok számára csoportos foglalkozás sorozat.

2021

Újra offline tarthattunk a Mentorprogramunkat. A Konnekt LIVE rendezvényünket a bizonytalan környezet miatt ismét online tartottuk meg, 800-an vettek részt. Tehetségprogramunk és HovaTovább programunk is zajlott. Szakmai együttműködéseket bonyolítottunk le többek között az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetséggel, az OTDT-vel és a Nemzeti Tehetség Központtal.

2022

Stabilan zajlanak a programjaink: Mentorprogram, Tehetségprogram, Pályaváltó Program. Konnekt LIVE rendezvényünket ismét offline tarthattuk meg, több, mint 300-an vettek részt 2022 Novemberében. Elindultak a Konnekt LIVE EXTRA tartalmaink: online kerekasztal, Insta LIVE életút beszélgetés, szakmai betekintő. Széleskörű kutatásba kezdtünk, aminek az eredményeit szeretnénk beépíteni a program designba.

Sikereink

4500

DIÁK RÉSZTVEVŐ

250+

VÁROSBÓL

900

ÖNKÉNTES

178.000

FIATALT ELÉRVE

Csapatunk

Média megjelenéseink

Elérhetőségek

#

Konnekt Egyesület

#

Mentorprogram

#

Konnekt LIVE

#

Hova Tovább?

#

Nagykövet program

Partnereink