Te mit vittél haza a 2023-as Konnekt Live-ról?

/ KonnektLife

Ahogy azt már sokan vártuk, 2023-ban is megrendezésre került a Konnekt LIVE. A tőlünk megszokott módon rengeteg programmal készültünk november utolsó szombatjára.

Közel 400 résztvevővel és 160 lelkes önkéntessel zártuk a rendezvényt, amely mindenki számára tartogatott útravalót.

Hogy is nézett ki ez a nap?
Idén készültünk egy újdonsággal azok számára, akik bizonytalanok voltak bármilyen kérdésben. Akár abban, hogy milyen programokon vegyenek részt aznap, de akkor is, ha nem tudták, hogy pontosan milyen szakmák, irányok érdeklik őket.
Nekik az önkénteseink készségesen adtak útmutatást a Konnekt sarokban és a rapid mentoring teremben.

A nap folyamán több, mint 70 szakmabeli volt jelen, akiktől kérdezni lehetett a mindennapi feladatukról, a karrierjükről, az odavezető útról, és hogy milyen tanulmányokat végeztek. Sokakat érdekelt, hogyan látják a saját területüket most és a jövőben, és hogy mikre érdemes felkészülni, ha azt az adott pályát választja valaki magának. Hagyományos és különleges szakmákat is megismerhettek a CEU-ra látogatók, mint például az ápoló, pszichológus, rendezvényszervező vagy éppen látványtervező, űripari tesztmérnök, kiberbiztonsági szakember.

„Nagyon hasznos volt és tartalmas. Imádtam a pörgést, hogy több helyre be lehetett csatlakozni, és mindenki olyan pozitív volt és jókedvű” Márk, Egyetemista
„Nagyon tetszett, hogy személyesen beszélgethettem a különböző szakmákban dolgozókkal és így megtudhattam, hogy konkrétan ők mit csinálnak, ami esetleg a nevéből egy-egy szakmának nem derül ki vagy nem egyértelmű. Ez nagy segítség szerintem a pályaválasztásban.”

A délelőtt folyamán előadások, beszélgetések színesítették a programot.
Dr. Zolnay Judit előadásával indult a nap, aki igyekezett rávezetni a fiatalokat az életpálya tervezésre, karrierút alakításra.
Ezután két beszélgetés következett mentálhigiéné és kommunikáció témakörben. Vendégeink: Kovács Eszter (Mat On The Moon) és Inzsöl Júlia, valamint Wertán Sára (Beszélgess jól).
A mindenki által nagyon várt felvételi rendszerrel kapcsolatos tájékoztató előadás nagy sikert aratott, még a földön is ültek a szorgosan jegyzetelő diákok.
Ezután egy kevésbé száraz (igen, száraz téma volt a felvételi pontszámítás, de nagyon hasznos!), pontosabban egy igen izgalmas témával folytattuk, amelyben a fiatalok vállalkozás építése és az ezzel járó sikerek és kudarcok kerültek a középpontba Gyarmati Fanni (Diverzum) és Jáger Borbála (Munch) által.
A délelőtti előadótermi programokat pedig Illés Fannival zártuk, aki beszélt a hétköznapokban megélt sikereiről, kudarcairól, kitartásról, anyaságról és jövőbeni terveiről is

Extra tartalomként pedig tekintsétek meg Inzsöl Júlia vlogját, amiben a Konnket LIVE is helyet kap:

Idén összesen 5 workshopot tartottunk, amik mind nagy sikerrel, max réstzvevőszámmal zajlottak le. A workshopok fő témája a karrierépítés, kommunikáció és önismeret volt.

A délutáni fórum beszélgetéseken, pénzügyekkel, fenntarthatósággal, mesterséges intelligenciával és életnagyságú külföldi történetekkel is találkozhattunk, ahol rengeteg kérdést körbejártak a vendégelőadóink.

Azt hogy mennyire jól éreztük közben magunkat, mi sem bizonyítja jobban mint a képek és a visszajelzések, ha neked is lenne kérdésed várunk jövőre, hogy segíthessünk megtalálni a Te utad!

Ha nem szeretnél várni egy évet, akkor folyamatosan tudsz csatlakoznia a 3 hónapos Mentorprogramunkra (középiskolás diákoknak), valamint az Újratervező Programunkra (felnőtteknek).

A fotókat hálásan köszönjük Szarka Dávidnak!