Mi újság, HovaTovább?

/ KonnektLife

Mozgalmas időszak van HovaTovább? csapatunk mögött, és trénereink 2022-re is nagy terveket szövögetnek. Nézzük, mi történt a 2021/22-es évad első félévében!

HovaTovább? tréningjeinket középiskolai osztályoknak fejlesztettük ki annak érdekében, hogy motiváljuk a diákokat a tudatos pályaorientációban és módszert adjunk ahhoz, hogy mit tehetnek ők. Az alkalmak során a Mentorprogramunkban használt Konnekt módszertan fázisait sajátítják el a fiatalok. A trénercsapat december 7-én egy karácsonyi hangulatú évértékelő és jövő év tervező megbeszélést tartott.
Nóra, Nóri, Anna, Lili és Csipesz kutya az évösszegző összejövetelen

Így telt a 2021/22-es évad első féléve

Szeptemberben a Mentorprogram iránt érdeklődő diákoknak tartottunk nyílt alkalmat. A workshopon megmutattuk azt a folyamatot, és azokat az eszközöket, amik segítik a fiatalokat a tudatos döntés meghozatalában a pályaválasztással kapcsolatban, és betekintést adtunk abba, hogy mi is zajlik a fél éves Mentorprogramunk során. Nagy örömünkre a résztvevők közül volt, akit októberben a Mentorprogram résztvevő diákjaként köszönthettünk! 🙂
Október közepén, a Mentorprogram nyitóhétvégéjén a diákok szülei vettek részt egy rendhagyó „szülőin”. Közösen gondolkodtunk arról,  hogy hogyan tudják gyermeküket támogatni a pályaválasztás során.
„Nagyon jó megtapasztalni, hogy nem vagyok egyedül azzal a dilemmával, hogy hogyan tudok segíteni a gyermekemnek”- jelezte vissza az egyik Mentorprogramos szülő a workshop végén.
Az FGSZ Zrt.-vel közösen két szakiskolába is elvittük a HovaTovább? programját novemberben. A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum diákjai részvételével valósítottunk meg workshopot, előbbit személyesen, utóbbit pedig online formában. Az együttműködés és a program célja az volt, hogy a diákokat segítsük a jövőjükről való tudatos gondolkodásban, és egy olyan eszköztárat adjunk át számukra, ami az önismeretüket, a pályaorientációjukat és a munkaerőpiacra történő magabiztos kilépésüket segíti.
Az FGSZ Zrt. munkatársainak bevonásával pedig támogatást kaptak ahhoz, hogy a régióban található lehetőségekről és pályautakról tájékozódhassanak. Szakiskolások számára először tartottunk HovaTovábbot, és a diákok visszajelzései nagyon pozitívak voltak mind a program, mind a trénereink szakmaisága és felkészültsége kapcsán. Bár a járványhelyzet miatt az utolsó pillanatban kellett személyes helyett online formában megvalósítanunk a miskolci programot, ezt a kihívást is sikerrel vettük.
HovaTovább? online
Decemberben még két budapesti helyszínre látogatunk majd el: a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba és az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba. Januárban pedig folytatódik az iskolai HovaTovábbok sora újabb helyszínekkel!
Idén a csapatot is bővítettük hat új taggal, új trénereket vontunk be, akik alkalmi jelleggel segítik majd munkánkat. Elindítottuk a tréner gyakorló alkalmakat is, novemberben megvalósult az első, és januárban jön a folytatás, tervezetten havi rendszerességgel. Ezeken a találkozókon nemcsak új alkalmi trénereink, hanem a tapasztaltabb trénereink, és a Mentorprogram koordinátorainak képzése is zajlik. A gyakorlatorientált képzés során a tréneri készségek fejlesztése van fókuszban, az egymástól tanulás és a tapasztalatok megosztása.

2022-ben is segítünk, hogy hova tovább!

Jövőre az iskolai HovaTovábbok és a trénercsapat fejlesztésén túl jön a Konnekt LIVE rendezvény is egy középiskolásoknak szóló HovaTovábbal, és egy pályaváltók számára kidolgozott workshoppal. És készülünk a 2021. tavaszán sikeresen megvalósult Tehetségprogram folytatására is.

Köszönjük szépen a csapat munkáját, Zitának pedig a részletes összefoglalót az elmúlt félévről!
Szeretnéd, ha a te osztályodban is lenne HovaTovább? Akkor írj nekünk [email protected] címre!