Konnekt Live Extra – Kerekasztal beszélgetések

/ KonnektLife

A Konnekt Live csapata új programsorozatot álmodott meg, melyben egy virtuális asztalhoz ülteti egy adott szakterület különböző képviselőit.

Sorozatunkat áprilisban kezdtük, az IT területtel, ahova a most nagyon keresett és népszerű pozíciók közül invitáltunk meg szakembereket. A Scrum master, a UX designer és a programozówebfejlesztő szakma alapjairól, mindennapi feladatokról és kihívásairól Jámbor Ildikóval, Csontos Anna-Zsófiával és Wolf Ádámmal hallgathattunk meg egy érdekes beszélgetést.
Megismerkedhettünk szakkifejezésekkel, de abba is betekintést kaphattunk, hogy hogyan telik egy munkanapjuk, hogyan néznek ki a projektjeik és miként dolgoznak egyedül vagy csapatban. Ha úgy érzed ezek a kérdések közül bármelyik foglalkoztat, akkor a kerekasztalt,
a képre kattintva tudod visszanézni.

A sorozat második beszélgetése a kommunikáció köré épült. A Sloggi és Triumph brand managere: Lángi Dorka, a magyar közút kommunikációs osztályvezetője: Pécsi Norbert és a Bitrise brand design leadje: Sirály Dóra meséltek arról, mik jellemzik a szakmájukat, hogyan építették fel a karrierjüket, mit ajánlanak azok számára, akik a szakmában szeretnének elhelyezkedni és arról is, hogy a jövőre nézve milyen trendeket várnak. Ötleteket adtak arra, hogy milyen tudást és alapokat érdemes elsajátítatni és hogy ők mint vezetők, akik a szakma képviselői is egyben, mit keresnek egy emberben amikor a kiválasztásra kerül a sor. Érdemes belehallgatni a beszélgetésbe, ha érdekel ez a terület.

A beszélgetés-sorozat harmadik és egyben a tavaszi szezon utolsó beszélgetése a vállalkozásépítésről szólt, melyben a Briefly társalapítója: Tassonyi Csenge a Scriptide szoftverfejelsztő cég alapítója és vezetője: Fazekas Dániel, valamint a United Erasmus ingatlaniroda alapítója: Tündik Attila Márk voltak meghívottaink. Beszélgetésükben többek között kitértek a vállalkozás különböző formáira, arra hogyan érdemes belevágni a vállalkozásba és hogyan építsünk fel egy csapatot. Az hogy hogyan helyezzük el magunkat az adott piacon és határozzuk meg kik vagyunk, merre tartunk, hova szeretnék eljutni. Ezek mind olyan fontos kérdések, amikre ha te is szívesen meghallgatnál ötleteket, akkor katt a képre!

A kerekasztal beszélgetések igyekeznek segítségére lenni mindazoknak akik pályaválasztás előtt állnak (neked ajánljuk még figyelmedbe a Mentorprogramunkat), vagy esetleg pályaváltásban gondolkoznak (neked pedig a Pályaváltó programunkat), de azoknak is  izgalmas lehet, akik csak szeretnének jobban belelátni egy-egy szakmába.

További videós tartalmakért iratkozz fel a YouTube csatornánkra!
Ha pedig még nem követsz minket Instagramon, Facebook-on, akkor ne várj tovább!