A Konnekt Egyesület a 2021/22-es tanévben

/ KonnektLife

Célünk, hogy 3 000 embert érjünk el ebben az évadban

Inspiráló és feltöltő erejű volt a szeptember eleji Konnekt Nap, ahol együtt indítottuk az új évadot. Egészen hihetetlen, de már hetedjére tervezünk az aktuális tanévre.

Bár az előző év bár kihívás volt, mégis sokat gazdagodtunk: most már elmondhatjuk, hogy minden programunknak online és offline verziója is van. Nem tudjuk mit hoz ez az év, de a reményünk az, hogy vissza tudunk állni offline programokra, kihasználva az online tér adta lehetőségeket is.

Amiben biztosak lehetünk, azok az értékeink és az, hogy ezekhez tartjuk magunkat, legyen szó egy workshop tervezéséről, több száz fős esemény szervezéséről vagy egy kötetlen találkozásról. Büszkék vagyunk rá, hogy a Konnektes életérzésre több év után is szívesen emlékeznek vissza diákok, mentorok, szervezők.

A terveink megvalósításához ezek az értékek biztosítanak szilárd talajt. 

A múlt évben nem csak a kialakult helyzet volt új. A #dinamikusság értékünkhöz hűen alakítottunk a programjainkon, sőt még újakat ki fejlesztettünk. Megszerveztük az első online Konnekt LIVE-ot, megtartottuk az első Rapid Mentorprogramot és elindult a Tehetségprogram is. A sikerek mögött lelkes önkéntesek, tenni akaró fiatalok és persze elkötelezett támogatóink állnak.

Idén nagyobbat növekszünk, mint valaha. A MVM támogatásának hála az eddigi 3 fős munkavállalói csapat 8 főre növekszik és 26 önkéntes szervezővel alkotjuk a Konnekt programjaink idei bázisát. Célunk az, hogy az új erőforrást a pénzügyi és HR fenntarthatóság erősítésére fordítsuk, ezzel is biztos alapot adva a programjaink növekedésének. Szükség lesz rá, ugyanis megint nagyot álmodtunk.

A 2024/25-ös évadra szeretnénk 10 000 embert segíteni a programjainkkal, új célcsoportokat bevonva (például pályagörbítőket vagy szakképzésben résztvevőket), mindezt úgy, hogy megtartjuk az értékeinket. Ehhez idén 3 000 embert szeretnénk elérni.

A Konnekt szervezői csapata a 2021/22-es tanévben

És hogy mi van még a tarsolyunkban?

A Konnekt Nap egyik feladataként a csapatoknak össze kellett írniuk emlékezetből az értékeinket és azt a mondatot, amely összefoglalja a hitvallásunkat. Bár számtalanszor olvastuk, hallottuk már ezeket a szavakat, mindenki a passzív tudásából próbálta előhívni őket. A legszebb ebben azt volt hallani, ahogy mindenki hozzárakta azokat a gondolatokat, amit számára a szervezet jelent. 

Ismétlésként akkor álljon itt ennek a hitvallásnak a pontos verziója:

Olyan inspiráló kapcsolódásokat hozunk létre, amik segítik a tudatos pályaorientációt, hogy mindenki olyan életet éljen, amiben megelégedett és kiteljesedett. 

Ezzel vágunk bele az év utolsó negyedébe, és az előttünk álló 2021/22-es évadba.

Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület vezetője


Elindult a 7. Mentorprogramra a jelentkezés, ha szeretnéd átélni a Konnekt életérzést, akkor kattints, és jelentkezz diáknak (hamarosan) vagy mentornak!