„A Konnekt LIVE szervezése felér két év szakmai gyakorlattal”

/ KonnektLife

Csapatunk a 2022-es LIVE-ról

Idén másodjára költözött online térbe a Konnekt LIVE, és ez a szervezési folyamat is tartogatott meglepetéseket, kihívásokat és persze rengeteg örömet is.

Hálásak vagyunk az önkénteseinknek, akikre bármikor számíthatunk, a szakmabelieknek és az előadóknak, akik áldoztak az idejükből azért, hogy őszinte válaszaikkal támpontot nyújthassanak az útkereső fiataloknak.

Nagyon köszönjük a közel 750 résztvevőnek, akik velünk töltötték a napot vagy annak egy részét!

A rendezvény támogató és együttműködő partnereink nélkül idén sem jöhetett volna létre, nekik is óriási köszönet! Akik a szívügyünk mellé álltak: EY Magyarország, MVM Csoport, Richter Gedeon Nyrt., Unilever, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Accenture Magyarország, BioTech USA Magyarország, Telekom, frissdiplomas.hu

Ha kíváncsi vagy, hogyan telt a nap, nézd meg a videónkat!

Most pedig nézzük, hogyan élte meg Bogi, Kata és Kati a 2022-es LIVE szervezését.

Topál Bogi

A Konnekt LIVE szervezése számomra egy nagyon izgalmas és kihívásokkal teli folyamat volt. A szervezői csapatban való munkámban olyan képességeket és készségeket tudtam kamatoztatni, amelyre a jelenlegi munkámban nincs lehetőségem. Nagyon élveztem, hogy rengeteg új dolgot tanulhattam és próbálhattam ki magamat új helyzetekben, mindezt egy szuper csapat tagjaként. Bár a szervezés nem kevés időt és energiát igényelt tőlünk, egy pillanatra sem bántam meg, hogy csatlakoztam a Konnekt önkéntes csapatához, és egy ilyen nagyszerű rendezvénynek lehettem a részese.

Stumpf Kata

Nagyon jó volt látni, hogy az idei LIVE csapat az eddigi évek legfiatalabb gárdája volt. Nagyjából az a korosztály valósította meg a rendezvényt, akiknek csináljuk. Mindig azt mondom, hogy a LIVE megvalósítása a tervezéstől az utolsó follow up emailig felér két év szakmai gyakorlattal. Jó volt hallani, hogy a szervezők is hasonló élményről számoltak be.

2022-ben úgy alakult, hogy csapaton belül kellett megoldanunk a streamet, ami nem kicsi feladat, hiszen profi kamerát, világítást, hangsávokat kell összehoznunk egy helyre, majd koordinálni, hogy a megfelelő ember a megfelelő időben menjen ki a képernyőre. És megugrottuk! Nagyon büszke vagyok arra, hogy van már egy olyan háttérországa a Konnektnek, ahonnan kapunk kölcsön profi technikát vagy ahol a fotós extra eszközöket ad, és kisegít minket szakmai támogatásával akkor, amikor nem vagyunk biztosak magunkban (köszi Szarka Dávid).

Hanna és Kata a stream egyik oldalán…

…a másik oldalon Bekker Dávid és az előadóterem vendégei

Számomra mindig a visszajelzések hozzák el a „megérte” érzést. Amikor áradoznak a kommunikációnkról, a rendezvény kisugárzásáról még online is, vagy épp azt hallom egy középsulistól, hogy „mindenkinek a korosztályából itt kellene lennie!”.

Széll Kati

2020 novemberében még résztvevőként ültem a gépem előtt az előző online LIVE-on, és a rendezvényszervező szakmabelit meghallgatva az első gondolatom az volt, hogy én nem szeretnék ezzel foglalkozni. Ehhez képest 2021 nyarán jelentkeztem az Egyesületbe, csatlakoztam a LIVE szervezőihez, és most boldogan, rengeteg élménnyel és új tapasztalattal mögöttem írom ezeket a sorokat. 

A szervezés alatt rengeteg mindenben fejlődtem. Magabiztosabb lettem, mert több meghívottunkkal is én vettem fel és tartottam a kapcsolatot. Telefonon/Zoomon beszéltem velük, ezt nagyon élveztem. Persze nem csoda, hiszen minden előadónk nyitott és kedves volt. Az előadásokhoz tartozó kérdéseket is mi írtuk, ami kihívást jelentett számomra, ugyanis nem mindegyik témánkban voltam jártas, így szinte egyik napról a másikra kellett olyan területen elmélyülnöm, amiről addig még keveset hallottam. Ijedtség helyett – számomra is meglepő módon – ez  óriási izgalommal töltött el. Ez azért is lehetett, mert tudtam, bármikor, bármivel fordulhatok a társaimhoz. 

A feladataimat az egyetemi teendőimmel is össze kellett egyeztetni, így az idő beosztásában is jobb lettem. Rengeteget tanultam a csapatmunkáról. Ugyan már több helyen dolgoztam csapatban, itt kaptam a legtöbb tapasztalatot. Mivel a kezdetektől az eseményig minden mozzanatba beleláthattam és aktívan részt is vehettem benne, így most már tudom, milyen belülről egy rendezvény, mi mindenből épül fel, milyen nehézségek és szépségek vannak benne, amit eddig kívülállóként nem is gondoltam volna. 

Mindeközben magamról is sok újat megtudtam: például hogy miben vagyok jó, mit szeretek igazán csinálni. Köszönök mindent minden Konnektes társamnak, már most várom a következő LIVE-ot!


A Konnekt LIVE 2022 szervezőcsapata: Michelberger Hanna, Stumpf Kata, Varga Szabolcs, Freud Viktória, Topál Bogi, Papp Édua, Széll Katalin Ildikó, Szombath Zita, Kovács Ágota, Hollósy Péter, Kundrák Bella, Farkas Zolek, Freud Edvin, Herjeczki Tamás

Ha kíváncsi vagy a 2022-es Konnekt LIVE előadótermi beszélgetéseire például Dávid Kornél NBA kosárlabdázóval vagy huszonéves cégalapítókkal, akkor kattints a YouTube-csatornánkra!