Van egy szívügyed? Így tegyél érte!

/ KonnektLife

A legjobb Konnekt LIVE sztorik

 „Ha bármit létrehozhatnál, pénztől, időtől, körülménytől függetlenül, mi lenne az?” – biztosan sokan hallottuk már ezt a kérdést, amire talán nem is olyan könnyű válaszolni. Hajlamosak vagyunk kifogásokat keresni és egy-egy racionálisnak tűnő indok miatt feladni az álmainkat.  

Horváth Panna, a POKET kommunikációs vezetője mesélte el nekünk hogyan vált szívügye valósággá. Neked is van egy szívügyed? Így tegyél érte!

Egy ügy mellé állni

Néhány évvel ezelőtt futótűzként terjedt a Poket zsebkönyvek híre Budapest utcáin, mely azóta sokunk örömére az ország több városába is eljutott. Az utcai automatákban vásárolható kisalakú könyvek ötlete Vecsei H. Miklós színész fejéből pattant ki a túlzott, a függőséget okozó okostelefon-használat helyettesítőjeként. Panna, aki kiskorában falta a könyveket egymás után, rögtön biztos volt benne, hogy azonosulni tud a POKET elképzelésével, és rögtön szívügyévé vált a zsebkönyvek által az olvasás népszerűsítése.

Hajtóerő

2020-ban a POKET első helyen végzett a Highlights of Hungary mezőnyében, ami a „poketesek” számára erős löketet adott, például értékes kapcsolatokat kötöttek a díj kapcsán. Fantasztikus, hogy mára új projektek születtek és vannak kialakulóban az addig egymás számára ismeretlen emberek között. Panna elmesélte azt is, hogy a közösség mekkora erővel bír. A POKET rajongók között önkéntesen szerveződő POKET Közösség által találnak emberek egymásra A közösség tagjai figyelnek egymásra, és megosztják egymással a gondolataikat, terveiket, amelyekből  közös célok, álmok születnek. A POKET ebből kapja a hajtóerőt.

Mélypont

Külső szemlélőként nem látunk bele egy jó ügy és a sikerek mögötti nehézségekbe. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek, és sokkal kevésbé azt, hogy a nehézségek ne tudnának nagyobb lendületet adni!

Panna és a POKET vezetői hatalmas örömmel, de hirtelen meglepetésükben ugyanekkora ijedtséggel szembesültek azzal, hogy indulásuk után 2 héttel az összes könyvük elfogyott. Ez azt jelentette,hogy 2 hónapra leállásra kényszerült a projekt. Hogyan reagáltak erre? Egy retro sorozat ötletével a zsebkönyveket antikvár könyvekkel váltották fel, és az automaták újra megtelhettek a friss Poketek nyomdából való megérkezéséig!

Célok

Mikor voltál utoljára csendben? A POKET hisz az elmélyülés és egymásra figyelés erejében, és abban, hogy a világ változhat, de ehhez Neked kell változnod!

Hogyan?

Pályaválasztás előtt állsz? Pályaváltáson gondolkozol? Megfogalmazódott már benned egy szívügy? Bizonytalan vagy mit szeretnél?

Panna bátorít, hogy ne ess kétségbe, ha nem tudod 17 évesen pontosan, mit akarsz tenni, mi akarsz lenni. Ő színésznőnek készült, ám a felvételin felismerte, hogy ez nem az ő útja. Sajnos az észrevétel nem eredményezte közvetlenül a céljának megtalálását. Elindult egy úton, és egyik helyről a másikra kerülve azon kapta magát, hogy megtalálta mi az, ami igazán fontos neki. Megtalálta a szívügyét.

Ha kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre, nézd meg!

Szerkesztette: Bernhardt Hanna


2022. január 22-én pedig érkezik a következő Konnekt LIVE inspiráló beszélgetésekkel és izgalmas kérdésekkel, több mint 50 szakmáról, tabuk nélkül.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://2022.konnektlive.com/