Konnekt Mentorprogram 7.0 – Mi történt eddig?

/ KonnektLife

És vajon mit rejt a Petra-füzet?

Elhagyva a Mentorprogram félidejét megkérdeztük a párosokat, hogy hogyan halad a közös munka. Következzen Orsi és Petra beszámolója.

Az Orsi-Petra páros kéthetente tart találkozókat, amelyek 1,5-2 órásak, erre Orsi sok-sok feladattal, játékkal, kérdéssel készül mentoráltjának. Közös munkájuk középpontjában egyértelműen az önismeret áll, így személyiségteszt, a jó és rossz tulajdonságok, a mentorált különböző szerepei és időbeosztása is terítékre kerültek már.

Az egyik keretét a találkozóinknak a feneketlen borítékunk adja, ami tele van kérdésekkel. Készítettünk egy ‘Petra-füzetet’ is, amelynek, ez most azt hiszem meglepő lesz, Petra a főszereplője. A lila – mivel ez a kedvenc színe – legkülönbözőbb árnyalataival véssük fel ide beszélgetéseink eredményeit, valamint Petra gondolatait.

Jelenleg is a pszichológia felé vonz a szívem, Orsi folyamatosan küld ezzel kapcsolatos előadásokat, és ő biztatott, hogy vegyek részt az ELTE pszichológia nyílt napján – meséli Petra.

Petra határozott személyiség, tele életerővel, érett gondolatokkal és meglátásokkal. Feladatomnak inkább azt tekintem, hogy kicsit terelgessem a képzeletét, és a megfelelő kérdésekkel, feladatokkal teret adjak neki, hogy ezeket hangosan is kimondja, végiggondolja és feldolgozza – meséli a mentor.

Eközben…

A Poppolip csapattalálkozók is nagyon tartalmasak. Kreatív játékokat játszunk, megismertük a SWOT analízis technikáját és a soft skill/hard skill jelentését. Van, hogy kisebb csapatokban beszélünk meg kérdéseket, nagyobb körben pedig az irodai polip plüsst (van olyan, aki őt még nem ismeri?) dobálva fejtjük ki a véleményünket.

A csapatok közösen gondolkodnak a pályaorientációról, betekintést nyerhetnek egymás szakmáiba, tanulmányaiba, de a sztárvendégek között volt Ancsi nagymamájának almás pitéje és a Balázs anyukája által készített süti is. 

Orsi ehhez még egy fontos dolgot fűz hozzá, amiről máshonnan nehezen szerezhetett volna tudomást: Azt is megtudtuk, hogy valakik kívülről befelé eszik a pizzát ( …no comment ).


A Konnekt Mentorprogram 2021/22-es évadában két mentor-diák páros vállalta, hogy a program közben beszámolnak a közös munkájukról.

Horváth Orsi jelenleg harmadéves egyetemista az ELTE kulturális közösségszervezés szakán. Sosem tudta igazán, hogy mivel szeretne foglalkozni, végül az Educatio kiállításon talált rá a közösségszervező szakra. Ideje jelentős részét mostanában a cserkészet, azon belül is 10 fős kislány csapata tölti ki.

Somfai Petra az Óbudai Árpád Gimnázium 11. osztályos, angol szakos tanulója. Nagyon érdekli az önfejlesztés és a pszichológia, szabadidejében pedig – a tanuláson kívül -, tánc edzésekre jár és sokat beszélget a barátaival. Középiskola után szeretne továbbtanulni és egyetemre menni, a kommunikáció és médiatudomány, pszichológia szakok érdekelik.