A leggyakoribb kérdések a Konnekt Mentorprogramról

/ Kérdezz!Felelek

Már javában zajlik a Konnekt Mentorprogram hetedik évadának toborzása. Hogy megkönnyítsük a döntést, illetve eloszlassuk a kételyeket, összeszedtünk néhány újra és újra felmerülő témát a programmal kapcsolatban.

Lássuk, mik a leggyakrabban ismételt kérdések!

MENTOROKNAK

Hány éves korig lehetek mentor?

A programba elsősorban huszonéves és harmincas éveik elején járó mentorokat várunk, hogy életkorban közel legyenek a középsulis korosztályhoz – de a jelentkezés mindenki számára nyitott. 😊 

Szívesen lennék mentor, de nem tudom, hogy alkalmas vagyok-e rá.

Ez semmiképp se tántorítson el a jelentkezéstől – az interjún mindent átbeszélünk! A mentorálás megkezdése előtt pedig tréninggel készítünk fel minden mentort a feladatra.

Még egyetemista vagyok, lehetek mentor?

Persze, egyetemista mentorok jelentkezését is várjuk. 

Konnekt Mentorprogram timeline mentoroknak

Ha már nincs több kérdés benned, akkor kattints, és jelentkezz mentornak!

DIÁKOKNAK

Mit jelent az, hogy személyes mentorálás?

A program elején minden diák kap egy lelkes, fiatal de tapasztalt mentort, aki a program teljes ideje alatt őt fogja támogatni. A mentorral havonta – lehetőség szerint minimum kétszer – találkoztok és átbeszélitek az önismerettel, pályaválasztással kapcsolatos aktuális kérdéseket és segítő feladatokat. A mentorálás teljesen személyre szabott, hiszen a te preferenciáid alapján alakítjátok az alkalmakat.

Csak végzős diákok jelentkezhetnek? Én 11-es vagyok.

A programba olyan diákokat várunk, akiket már aktívan foglalkoztat a pályaválasztás kérdése, így leginkább a 11-12-es korosztályt.

Ha nem akarok gimi után egyetemre menni, akkor is jelentkezhetek?

A programnak nem az a célja, hogy utána mindenki mindenképpen egyetemre menjen, hanem az, hogy mindenki a leginkább hozzá és a céljaihoz illő döntést tudja meghozni a továbbtanulással kapcsolatban.

Hogyan találjátok meg számomra az ideális mentort?

Az összekapcsolást beszélgetések előzik meg, amely során igyekszünk megismerni titeket annyira, hogy a leginkább hozzátok passzoló mentort/diákot tudjuk megtalálni nektek. Az eddigi visszajelzéseink alapján nagyon jól sikerül ezekre ráérezni. 😉

A program végére biztosan tudni fogom, hogy hova felvételizzek?

A program során arra biztatunk, és abban segítünk, hogy gyűjts minél több információt, beszélj minél több emberrel és legyél kíváncsi. Azt nem tudjuk garantálni, hogy pontosan tudni fogod, hogy melyik szakot jelöld meg, de nem is mindenkinél ez a cél. Szeretnénk eszközöket adni a kezedbe ahhoz, hogy minél közelebb kerülj egy jól megfontolt döntéshez.

Konnekt Mentorprogram timeline diákoknak

Ha diáknak jelentkeznél, akkor ide kattints! Még nem tudod, hogy szeretnél-e elköteleződni 6 hónapra? Gyere el a HovaTovább? workshopjára szeptember 28-án.


Kérdésed van? Írj nekünk a [email protected] címre! Ha pedig teheted, kérjük oszd meg a posztjainkat Facebookon, Instagramon és LinkedInen, hogy biztosan eljussanak azokhoz, akiknek érdekes lehet a program.