5+1 dolog, amit a Konnekt Mentorprogram 6. évadában szerettünk

/ KonnektLife

Nemrég véget ért a 2020/21-es Konnekt Mentorprogram, amelynek kapcsán összegyűjtöttünk néhány pillanatot, amire szívesen fogunk visszaemlékezni. Eláruljuk: nem volt egyszerű a választás.

A három csapat (KonnekThorok, El Connecto, Alkotó Naplopók) egy virtuális zárókonferencián tett pontot a szeptemberben elkezdett mentorálási folyamat végére. A rendhagyó évadot szeretnénk majd hagyományos módon is, azaz személyes találkozó során megünnepelni, amint erre lesz lehetőség, addig azonban nézzük azokat a dolgokat, amiket sikerként éltünk meg.

1. Jól tudtuk adaptálni programot az online térbe

A Mentorprogram kulcsa a koronavírus előtt a személyes találkozókban és közös élményekben rejlett, nekünk is alkalmazkodnunk kellett az online élethez – ez sok kihívást, de rengeteg lehetőséget is hozott magával. Nehéz volt meghúzni a határt az online és offline működés kérdésében, de úgy érzem, jól döntöttünk, amikor a biztonságot helyeztük előtérbe – mondja Harsányi Kata, a Mentorprogram egyik vezetője.

konnekt_mentorprogram_mentoralas

Virtuális pályaorientációs fesztiválunkon, a Konnekt LIVE-on több mint 1000 érdeklődőt hoztunk össze. Kattints, ha érdekel, hogyan nézett ki online előadótermünk!

2. Vidékről és külföldről is be tudtak csatlakozni hozzánk diákok

Az eddig személyes találkozókra épülő programnak most végre nem szabott határt semmilyen földrajzi korlát: vidékről és külföldről is be tudtak csatlakozni hozzánk diákok.  Különösen szívmelengető volt látni, hogy az egyikük tesója öt éven át mentorként ténykedett a Konnektben 🙂 – teszi hozzá Kata.

Tudtad, hogy a Rapid Mentorprogramot ebben az évadban sikerült először megvalósítanunk? Ha kíváncsi vagy arra, hogy hogyan zajlott ez a program, olvass tovább!

3. Közös sikerek

Ennél a pontnál beszéljenek helyettünk az egyik diák, Orbán Anna sorai: A mentorálás nagyon sokat segített önmagam és a képességeim megismerésében, valamint az ezekben való magabiztosságom fejlesztésében. A mentorom, Dávid, nagyon jól fel tudta térképezni,és átláthatóvá tudta tenni számomra a lehetséges irányokat, ami által fokozatosan, minden eshetőséget átgondolva kialakult bennem, hogy mit szeretnék elérni,és hogy tehetem ezt meg. Mivel tizenegyedikes vagyok, még várat magára az egyetemre való jelentkezés,de már sokkal magabiztosabban és izgatottabban tekintek a jövőre.”

4. Visszatérő arcok

Ennyi év után jó látni, ahogy a mentorált diákok vagy mentorok később szervezőként maradnak kapcsolatban a Konnekttel, vagy amikor valaki annyira megkedveli a mentor szerepet, hogy több évadban is vállalja. Anna mentora, Dávid harmadjára vett részt a programban, számára a legjobb élmény az volt, mikor a diákom azt mondta, hogy nagyon hasznosak voltak neki a beszélgetéseink és hogy egy sokkal jobb képe van arról, hogy az adott irányokban mire lehet számítani.”

5. Kapcsolódások

A Mentorprogram nem működhetne a csapatkoordinátorok nélkül, akik a csapatok összejöveteleit megszervezik és működtetik, illetve segítik a mentorok és diákok közös munkáját. Anna így idézi fel a csapattalálkozókat: A csoportos beszélgetések és a kialakult közösség mindenképpen az egyik legjobb része volt a programnak, főleg mivel egytől egyig fantasztikus, inspiráló és szórakoztató emberekből álló csapatba csöppenhettem, ezért a folyamatos nevetést okozó játékoktól kezdve a mély eszmecserékig minden esemény nagyon jó élmény volt. “

+1 Élmények

Ha követsz minket Facebookon vagy Instagramon, biztosan láttad már a zárókonferencián készült felvételt, amin az állunkat vagy a fejünk búbját tapogatjuk. Nem más történik a képkockákon mint energizálás, ebben az esetben egy mesére. Ezek a feladatok általában valamilyen könnyed fizikai aktivitáson alapulnak, amelyek a sok agymunka mellett mindenkit felfrissítenek és minden közös programnak a részei.

Köszönjük az összes mentor és konnektes szervező munkáját, a diákoknak pedig azt, hogy a Konnekt Mentorprogramot választották a pályaválasztás útján! Ha van olyan ismerősöd, akinek érdekes lehet mentorként vagy mentoráltként a Konnekt, oszd meg vele ezt a posztot.


Konnekt Mentorprogram 2020/2021
Vezetők: Harsányi Kata, Kis Ferenc
Csapatkoordinátorok: Bakay Blanka, Dohán Ancsi, Herjeczki Tamás, Jaczkó Anna, Bertók Ildi, Kovács Dóri, Nagy Dominik, Pintér Bori, Szvák Bence