Rendelkezz az adód 1%-áról!

/ Kincsesláda

Kevés egyszerűbb módja van egy nonprofit szervezet támogatásának, mint az adó 1% felajánlása. Egyszerű lépés, egy szervezet számára pedig nagy segítség. Miért hagynád ki?

Kinek ajánlhatom fel az 1+1%-om?

Minden magánszemély jogosult a személyi jövedelemadó

….1%-át egy regisztrált civil kedvezményezett részére,

…további 1%-ot egy technikai számmal rendelkező elismert egyház részére vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program, felajánlani.

Mi a menete az 1% felajánlásának?


Hogyan küldheted el az adóhatóságnak a rendelkező nyilatkozatot?

  1. Postai úton az adóbevallás részeként vagy az adóbevallástól függetlenül önállóan lezárt, adóazonosító jellel, névvel ellátott borítékban.
  2. Elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.
  3. Személyesen a NAV ügyfélszolgálatán.

Ezekben az esetekben a határidő: 2022. május 20.

  1. Munkáltatódnak lezárt borítékban leadva, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. Ne felejtsd el a borítékon a leragasztás helyén aláírni!

Határidő: 2022. május 10.

Kapcsolódj!

Az szja 1+1% felajánlásakor dönthetsz úgy – tehát ez nem feltétele az érvényes rendelkezésnek –, hogy a NAV a nevedet és az elérhetőségedet megadhatja a megjelölt civil szervezetnek. Mivel minden felajánlásért hálásak vagyunk, támogatóinknak minden esetben szeretnénk megköszönni, hogy minket választanak, így ha szeretnél évközben is minél többet tudni rólunk, akkor ezt se szalaszd el!

Ne felejtsd el ismerőseidnek is eljuttatni az információt a felajánlás fontosságáról és határidejéről.


Fontos linkek

Forrás: ado1szazalek.com