A 2020-as Konnekt LIVE “legjei”

/ KonnektLife

A negyedik Konnekt LIVE biztosan az egyik legizgalmasabb konnektes rendezvényként fog bevonulni a történelembe, hiszen – ahogyan a szervezők szemszögéből is olvashattátok – sok fordulatot hozott magával a több hónapos szervezés és előkészület a Konnekt első ilyen óriási online eseményére. Annyi minden történt egy nap leforgása alatt, hogy szinte lehetetlen lenne mindent visszaidézni, így egy szubjektív válogatásban összegyűjtöttük a pályaorientációs fesztivál legjobb pillanatait. 

Valós példákból és szuper kérdésekből most sem volt hiány, de nézzük, mi történt a több mint 50 Zoom szobában és az előadóteremben, ahol közel 30 inspiráló vendég mesélt az útkeresésükről a több mint 1000 résztvevőnek. 

A legnépszerűbb szakmák

Az eddigi Konnekt LIVE-okon sem unatkoztak a meghívott pszichológus és coach szakmabeliek, most egyszerre közel 100-an hallgatták Majoros Zsuzsannát és Teravágimov Dórát, de hasonlóan sokan érdeklődtek Hadnagy Tímea belsőépítész és Laczkó Tímea lakberendező beszámolói iránt. A dobogó képzeletbeli 3. fokán pedig a rendezvény- és esküvőszervező szakma szobája állt, ahol Bóbis Enikővel és Varga-Kovács Tímeával beszélgettek a résztvevők.

A legpezsgőbb beszélgetés

Konnektes berkekben soha nincs hiány lelkesedésből, de Varga Bettina Lillával, a Coca-Cola HBC Magyarország kereskedelmi marketingesével nehéz lehet felvenni a versenyt, ha a munkája iránti lelkesedésről van szó.

A legismeretebb arc

Az előadóteremben egymást váltották az ismert emberek, de 2020-ban valószínűleg Győrfi Pál figuráját láttuk legtöbbször akár a tévét kapcsoltuk be, akár a neten böngésztünk. 

A leginnovatívabb terület

“Azt szeretem a munkámban, hogy változatos, nincs két ugyanolyan nap és lépést kell tartani a változásokkal. Esélyünk sincs, hogy belefásuljunk, hiszen újabb és újabb kérdések jönnek fel” – mesélt Táczi István, aki villamosmérnökként dolgozik az E.ON hálózati stratégiai osztályán, innovációs szakterületen. Úgy gondolja, az egyik tévhit a mérnökökkel szemben, hogy “szakbarbárok, hiszen a mi területünkön különösen fontos a projektszemlélet, a gazdasági elemzések átlátása, jó kommunikációs készség, csapatmunka, koordináció”.

Ahol a legkitartóbbnak kell lenni

Egyébként sem mindennapi teljesítményt nyújtanak munkájuk során az orvosok, pláne, ha 2020-ról van szó. Dr. Nádai László Árpád, aki jelenleg belgyógyász rezidensként dolgozik úgy gondolja, ebben a szakmában nem árt a kitartás, kíváncsiság, alázat, bátorság és önállóság vagy eredetiség. Többek között erről is beszélgettek a Zoom szobában, Sólyom Eleonóra fogorvossal.

A legkreatívabb résztvevő, azaz így lesz hobbiból szakma

Gulyás Lídia, azaz a @szialídia, aki többek között Kedves Üzenetek-projektjéről és illusztrációiról ismert, nemcsak a tartalomgyártásról, reklámügynökségi munkájáról, de az útkereséséről is beszélt. Kattints a beszélgetésért!

A legvállalkozókedvűebbek 

“Folyamatosan képezzétek magatokat” – tanácsolta a hallgatóságnak Szakonyi Gábor, aki maga is nemrég végzett el egy borbély képzést annak érdekében, hogy egyik vállalkozásába minél jobban belelásson és megértse azt. Beszélgetőpartnere Horváth Franciska, a Franziska ínycsiklandozó és egészséges desszertek otthonának megálmodója volt.

A legjobb tanácsok

„A pozíció, amiben az Unilevernél dolgozom (Employer Branding) 1,5 éve még nem is létezett. Én kreáltam meg azzal, hogy készítettem egy üzleti esettanulmányt, amiben prezentáltam, hogy miért érné meg ez a cégnek. A cég pedig rábólintott. Ezért azt tanácsolom Nektek, hogy ne várjatok a lehetőségekre, hanem teremtsétek meg Ti azt magatoknak” – mondta Németh-Harmati Gréta, akivel egy előadótermi beszélgetést is meghallgathatsz. Grétit és Dencső Blankát, a Profession.hu market research és business development expertjét arról kérdezte Bekker Dávid, hogy hogyan alakult át a munkaerőpiac a Covid hatására.

Zulauf Richard és Schillinger Péter tanácsokat nemcsak a Zoom szobákban, illetve az előadóteremben adna, hanem munkájuk során is. Richard 10 éve erősíti az Accenture-t tanácsadóként, a munka esszenciájának pedig azt tartja, hogy “meg kell értenünk az ügyfeleink problémáit és minél hatékonyabb megoldást találni rá egy folyamatosan változó és innovatív környezetben.”

Péter, az EY üzleti tanácsadója pedig arról beszélt, milyen egy tanácsadó élete egy Big4 cégnél, például hogyan tudja megtalálni azt az iparágat, amibe végül beleszeret. Kattints a beszélgetésért!

A legédesebb szoba

Szinte bármelyik szakma képviselőjétől elhangozhatna az a műhelytitok, hogy a minőséggel lehet kitűnni, de amikor az ízlelőbimbókról van szó, ez különösen igaz. Farkas Vilmos avatta be az édesszájúakat a cukrász szakma rejtelmeibe, máz nélkül.

A legügyesebb facilitátor

Ki sem lehetne emelni, hogy melyik beszélgetés telt a legjobb hangulatban vagy hol hangzottak el a leghasznosabb infók – köszönjük minden konnektes önkéntesnek a felkészülést és a részvételt!

A leghálásabb csapat

A sok izgalom és öröm mellett természetesen meg kell említenünk, hogy mennyire hálásak vagyunk partnereinknek és a résztvevő szakmabelieknek, amiért segítették, hogy idén is létrejöhessen a rendezvény.

Találkozzunk a 2021-es Konnekt LIVE-on!

Kundrák Bella