Mi újság, HovaTovább?

/ KonnektLife

Konnekt pályaorientációs workshopok a 2021/22-es tanévben

A tanév első fele sem volt eseményektől mentes a HovaTovább? csapatunknál, januártól márciusig pedig hét workshopot tartottak trénereink. Így az idei tanévben több mint 400 diáknak segítettünk abban, hogy tudatosabban gondolkodjanak a pályaválasztásról. Az már csak hab a tortán, hogy több alkalom is személyesen zajlott.

2022 első óráját a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban – ahol már évek óta jó kapcsolatot ápolunk – tartottuk az iskola pályaorientációs napján kilencedikes, informatika szakos osztálynak.

Nóri, Lili és Kati a Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban folytatták a munkát, ahol a workshop egyik legélvezetesebb része az alternatív szakmakereső játék volt.

Szakmakeresés pasztell színekben

Január 22-én az online Konnekt LIVE napindítójaként Tina és Nóri 15 résztvevővel beszélgettek a pályaválasztással kapcsolatos döntés nehézségeiről és az az által feltáruló lehetőségekről.

A Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban egy igen színes társaság gyűlt össze sokféle

érdeklődéssel: a hetedik osztálytól egészen a tizenegyig voltak résztvevők. Dóri – aki mentorkodás mellett csatlakozott a csapathoz – ekkor debütált a feladatok levezetésében, természetesen nagyon szuperül.:) Kati pedig a LIVE csapatból evezett át, és figyelte meg a workshop csínját-bínját. Mindebben a csapat vezetője, Nóra segített nekik.

A februárt a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégiumban (DNG) nyitotta online Kati, Dóri és Nóra, ahol a pályaválasztás fázisainak bemutatása után egy rapid randival kerültek közelebb a résztvevők a céljaikhoz. 

“Érdekes volt mások véleményét is meghallgatni a különböző kérdésekről egy interaktív  beszélgetés során” – osztotta meg velünk egy diák a workshop után.

Tina és Anna egy igazán izgalmas együttműködést hoztak össze: a NATE, azaz a Nők a Tudományban Egyesület fiataljainak tartottak workshopot, ahol a SMART célok osztatlan sikert arattak a résztvevők között.

A Budapesti Ward Mária Gimnáziumba egy 10-es osztályfőnök meghívására érkezett Nóra és Dóri, ahol a diákoknak a fakultációválasztás előtt adhattak támpontokat a döntéshez. Az osztállyal összesen három órát tölthettek együtt. Az ilyen alkalmakat azért szeretjük különösen, mert van idő elmerülni a témában, és személyesen is kapcsolódni egymáshoz.

Köszönjük a trénereinknek a lelkiismeretes felkészülést és a profi munkát, a diákoknak az aktív részvételt az órákon, az iskolák vezetőinek pedig azt, hogy biztosították a lehetőséget a csapatunknak!


Trénercsapatunk az iskolai workshopok mellett jelenleg a 9-11. osztályosoknak szóló Tehetségprogram és az idősebb korosztálynak szóló Pályaváltó program résztvevőinek segít abban, hogy megtalálják azt az irányt, amelynek köszönhetően kiteljesedett életet élhetnek.

Szeretnéd, hogy a te sulidban, osztályodban is legyen HovaTovább? tréning? Írj nekünk a [email protected] címre!