Konnekt 1×1 – egyesületünk működése számokban

/ KonnektLife

Hogyan mérhető egy nonprofit szervezet hatása? A szubjektív visszajelzéseken és begyűjtött élményeken kívül bizony ott vannak a számok, amelyek esetünkben megmutatják, hogy hány diáknak adtunk ötletet vagy segítettünk abban, hogy tudatosan válasszon pályát. Erről szól ez a bejegyzés.

Ne ijedj meg, most akkor sem kell abbahagynod az olvasást, ha nem voltál jó matekból, hiszen a számok mellé sztorik is járnak. Ajánljuk ezt az összefoglalót azoknak, akik eddig nem annyira ismerték a tevékenységünket, de azoknak is, akik jobban kíváncsiak a Konnekt munkájára.

3420

Az egyesület 2015-ben jött létre és azóta 3420 diák útkeresését segítettük valamilyen formában. Egy részük részt vett a fél éves mentorálásban, amely során önkéntes mentorok kísérik végig a középiskolásokat az érettségi vagy az az előtti évben, esetleg az iskola berkein belül, például egy osztályfőnöki óra keretében ismerkedtek meg a Konnekt módszertannal egy Hova Tovább? workshopon.

Hova Tovább? workshop a Városmajori Gimnáziumban 2018-ban

1300

2020. – ahogy mindannyiunknak -, úgy a Konnekt LIVE szervezésében is rendkívüli év volt, hiszen megvalósult az eddigi legnagyobb online eseményünk. A virtuális formának köszönhetően végre a budapesten kívül élő érdeklődőknek is könnyedén megnyílt a lehetőség, hogy belehallgassanak Győrfi Pál, Lábas Viki vagy Verrasztó Dávid útkeresésének történetébe, és olyan szakmák rejtelmeit ismerhették meg mint a UX designer, orvos vagy civil szervezeti vezető. Az érdeklődők több mint 65%-a vidékről érkezett, és összesen több mint 1300 résztvevővel zárult az esemény. 

A 2020-as Konnekt LIVE szervezői csapata

20+6

2021-ben egy új célcsoport került fókuszba a Tehetségprogram keretein belül. Hat lelkes tréner (Gelléri Anna, Popper Lili, Szabó Renáta, Petneházy Nóri, Bálind Martina, Fazekas Nóra) a 8-11. osztályos korosztály 20 fiatalját és szüleiket támogatja workshopokkal, feladatokkal négy hónapon keresztül abban, hogy a diákok megtalálják azokat a területeket, amelyben tehetségek, illetve annak módját, hogy ezeket hogyan fejleszthetik.

A projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

679

A Konnektben önkéntesen dolgozunk azért, hogy minél több diák találhasson olyan pályát, amiben ki tud teljesedni. A jó közösség mellett azért is szeretünk részese lenni a csapatnak, mert szakmai keretek között, professzionálisan vezethetünk workshopot, szervezhetünk eseményt és mutathatjuk meg tudásunkat egy-egy területen. Eddig 679 tenni akaró fiatal fordult meg így a szervezetben, akik nélkül a fent említett számok sem lennének ennyire kerekek.

Csapatépítő 2020 nyarán

1

Mióta fogadhatjuk az adó 1%-os felajánlásokat, az 1 nekünk nemcsak egy szám, hanem a fenntartható működésünk szerves része. Most pedig átadjuk a szót szervezőinknek, akik szintén tartogatnak egy-egy számot a tarsolyukban, amely a Konnekthez köti őket.

3Ennyiféle szerepben voltam már az egyesületben és ennyi ideje vagyok tagja 

 „Azért tartom fontosnak, hogy a Konnekt Egyesületet támogassam az 1%-ommal, mert olyan üggyel foglalkozik, ami hosszú távon hozzájárul ahhoz, hogy egy mentálisan egészséges társadalomban élhessünk. Hiszen minél több ember találja meg a helyét a világban, annál kevesebb lesz az útkeresésből adódó frusztráció és több a flow állapotból fakadó teremtés és elégedettség. Ha jól érezzük magunkat, hozzánk is könnyebb kapcsolódni és lehetőségünk van minél több embert segíteni, hogy ő is megtalálja az útját. Ez a Konnekt nagyon fontos küldetése. Minden támogatást arra használunk, hogy segítsünk, tájékoztassunk és minél elérhetőbbek legyünk azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük lehet ránk.

Dohán Ancsi, Mentorprogramot koordináló csapat

5 – Már öt éve ajánlom fel minden évben az adóm 1%-át, a Konnektnek pedig két éve

„Én a Konnektnek adom adóm 1%-át, mert azt már rég tudjuk, hogy a humán tőkébe vetett befeketés növeli az egyén termelékenységét, az iskolázottság jellemzően együtt jár a nagyobb keresettel, így ez nemcsak a gazdaságot élénkíti, hanem az egyéni erőforrások kiaknázása mellett az egyén kiteljesedését is elősegíti. A Konnekt ezt teszi és talán ennél előremutatóbb társadalmi felelősségvállalás nincs. Én ezt támogatom.”

Ferencz Adél, Hova Tovább/Nagykövet tréner

8 – Nekem ez a Konnekt érzés

A szám formája számomra az összetartozást, gördülékenységet fejezi ki, ami nekem, a Konnekt érzés.”

Petneházy Nóri, Hova Tovább/Nagykövet tréner

2015 – Ettől kezdve vagyok a Konnekt tagja

„Nem kérdés, hogy idén is az egyesületnek adom az adó 1%-ot, hogy még legalább 2015 diák pályaválasztását segíthessék.”

Koloszár Katinka, LIVE szervezői csapat


Ne felejtsd el, hogy az adó 1% rendelkezés határideje idén május 20., csütörtök

Az alábbi módokon történhet a felajánlás

Ha rendelkezel elektronikus tárhellyel, a nyilatkozatot a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatod be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve – a Konnekt adószáma: 18658299-1-02
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2021. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott nyújtja be, a nyilatkozathoz csatolni kell a meghatalmazást.